Visie

Ik werk met een jaarplanning die redelijk gebaseerd is op de 6 weken cyclus van Raymond Verheijen, dit betekent in het kort dat je van groot naar klein toe werkt. Dit betekent overigens niet dat ik in Augustus al voor een heel jaar de trainingen heb klaar staan, Per maand bekijk ik waar we als team aandacht aan moeten schenken. Is dat de ”TEAMFUNCTIE” aanvallen, verdedigen of omschakelen ?

Wel zit er een duidelijke lijn in mijn trainingen en zal de conditionele belasting gelijdelijk omhoog gaan.

Hieronder een schema van enkele onderdelen die je altijd in mijn trainingen ziet.

Een voorbeeld is mijn eindtraining die ik heb gegeven  voor TC 2 / UEFA B   Eindtraining Uefa B

kampioenen

 TRAINING

  • Gezamelijke warming-up
  • Loopoefeningen – speedladder – versnellingsoefeningen – spelvormen
  • Passen / trappen (klein / groot)
  • Positiespel (bv 5v2-6v4-8v8+2 of met kaatsers)
  • Afrond oefening
  • VCT (voetbalconditie training)
  • Teamtactische training

In de selectie moet ook een goede mix van jeugdige spelers en “routiniers” zitten maar deze spelers moeten wel aan de voorwaarden voldoen om tot een maximale teamprestatie te komen. maar wat zijn die voorwaarden dan?
– Fysiek in orde
– Winnaarsmentaliteit
– Techniek
– Tactiek
– Sociaal

Met deze punten bedoel ik dat je als speler er altijd voor moet zorgen dat je fysiek in staat bent om te kunnen trainen en wedstrijden te spelen, je ook de mentaliteit moet hebben om altijd te willen winnen en bereid zijn om arbeid te verichten om ook tot een goed team resultaat te komen. Op trainingen aan je techniek te willen en durven werken zodat je indivudeel beter word zodat het team daar ook sterker van word. Tactisch zo goed zijn/worden dat je een stap vooruit kunt denken en positioneel op de juiste posities komt of juist wegblijft uit situaties! En sociaal bent als voetballer naar je teamgenoten, dus ouderen leren luisteren naar jongeren, Maar jongeren ook de ervaring van de “routiniers” meenemen als bagage. En als 1e elftal speler je ook contact onderhoud met de vele vrijwiligers en supporters van jou club.

Als spelsysteem ben je als trainer natuurlijk afhankelijk van je groep, En die samenstelling hangt dan ook weer af van op welk niveau je traint?

Voor mij is het duidelijk dat ik graag aanvallend speel maar dat wil voor mij niet zeggen dat 1-4-3-3 vanzelfsprekend aanvallender is dan 1-4-4-2 ? Wat ik wel wil is dat mijn ploeg een duidelijke opbouw heeft via laatste linie en middenveld en niet de diepebal op de spitsen en van daaruit de duels gaan winnen! dit kan overigens wel een plan B zijn als de score in de wedstrijd er om vraagt
Maar in de teamtaak verdedigen is het natuurlijk makkelijker om 1-4-3-3 te spelen omdat iedereen zijn eigen tegenstander dan heeft. Toch wil ik mijn team altijd leren om ook in 1-4-4-2 te verdedigen. Omdat je dan echt tactische stappen maakt.

Dennis

Dennis Kroes (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s