In en externe voetbal scouting (@HenkGrim)

Enkele weken geleden werd ik blij verrast met een email van Henk Grim, ik werk door hem uitgenodigd  om deel te nemen aan de workshop in en externe voetbal scouting die hij verzorgt.

henk grim

op 9 augustus was het dan zover, op sportcomplex de eendracht van NEC werden we rond 12.30 ontvangen door Henk. na een mooie en enthousiaste introductie van Henk die onderandere international scout bij FC Sankt Pauli en hoofdscout bij De Treffers is. mochten de deelnemers zichzelf voorstellen.Henk had een mooie presentatie gemaakt met alle logo’s van de deelnemers.

wat ik vooraf al dacht bleek ook wel waarheid te zijn, er waren allemaal liefhebbers van het voetbal op af gekomen, ook was er zelfs iemand van de hockeybond die vertelde dat er in de hockeywereld nog niet erg veel gescout word. dit verbaasde mij best wel omdat hockey in vele opzichten wel vooruit loopt op bijvoorbeeld voetbal.

Daarna begon de workshop, Henk nam ons mee in de wereld van de scouting in het voetbal, natuurlijk kijk ik als voetbal trainer ook vaak naar specifieke dingen maar als scout kijk je vaak gerichter naar een specifieke speler. en dan blijkt dat je toch meer ziet dat je denkt. Ook word het wel duidelijk dat het niet alleen voetbal kijken is, je moet je gegevens opslaan en veel wedstrijden bekijken. al met al een mooie maar zeker ook zware taak. in de middag bekeken we een wedstrijd van NEC O17 tegen een team uit Ghana en moesten we allemaal een specifieke speler scouten en kijken of je die in je team wilt hebben. het bleek al snel dat deze spelers vooral fysiek een voorsprong hadden,en ook zeker prima konden voetballen.

na de wedstrijd in de groep de spelers besproken en toen bleek ook al snel dat er veel verschillende scouts/deelnemers waren met andere meningen. dat vind ik altijd leuk, iedereen heeft zijn eigen mening over voetbal en voetballers.

een rode draad in de workshop is toch ook wel de leeftijd van jeugdspelers die gescout worden of bij grotere clubs in gedeeld worden, dus ook voor jeugd technische commissies is dit een aanrader om eens te kijken naar hoe je bij jouw club spelers in teams indeelt.

wat mij betreft was het een prima workshop voetbal scouting en echt een aanrader voor vele functies in het voetbal.

ook krijg je veel tips en inzichten, maar deze moet jezelf maar ervaren door ook de workshop te volgen!!

Henk nogmaals bedankt voor je uitnodiging en spreek je snel!!
Dennis Berghemhigh RES_SoccerLAB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s