eerste punt voor Vianen Vooruit 1

avanti vianen walter

Afgelopen zondag speelden we uit bij Avanti 1 in Schijndel. ondanks dat het best ver weg is waren er echt weer veel Vianen Vooruit supporters op af gekomen. mooi om zoveel rood langs de lijn te zien.

Op een prima bespeelbaar veld waren we van plan om toch echt beter te beginnen dan vorige week. helaas was dit niet het geval, de thuisploeg begint fel en creëert in de 2e minuut al een levensgrote kans die prima gestopt word door Niels. dit moest een waarschuwing zijn voor onze ploeg maar als de bal in de 4e minuut scherp voor de goal word gebracht kopt de spits van Avanti de bal geheel vrijstaand hard tegen de touwen (1-0)

Het leek wel of er toen een bepaalde druk van de ploeg afviel want vanaf dat moment gingen we voetballen zoals we dat de laatste jaren gewend zijn van Vianen Vooruit, goed combinatie voetbal, duels winnen en ook waren onze spitsen scherp en bewegelijk.  dit zorgde voor goede mogelijkheden die net niet voor doelpunten zorgde wel scoorde Bart de 1-1 maar deze werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

maar na 25 minuten konden we van achteruit prima opbouwen en speelden we Wout vrij op het middenveld deze bereikte met een schitterende pass Walter aan die alleen op de keeper afging en beheerst de 1-1 scoorde. ook hierna bleven we goed spelen, maar ook Avanti bleef gevaarlijk en vooral de 2 spitsen van hun zorgde voor gevaar maar onze verdedigers speelden prima en groeide in de wedstrijd. met een 1-1 gingen we de rust in. in de rust had ik zeker het idee dat 3 punten hier mogelijk waren.

Vanaf de aftrap wilden we het initiatief nemen en doordrukken, helaas kregen we al gelijk een tegenvaller te verwerken doordat Walter door zijn enkel klapte, dit was echt zonde want hij speelde de 1e helft echt goed en zorgde continu voor gevaar. toch bleven we doorjagen op de 2-1 en toen na 15 minuten Mark attent was bij een verkeerde inspeelpass van achteruit en richting goal ging werd neergehaald wachten wij op het fluitsignaal van de scheidsrechter?? die kwam ook maar hij floot voor buitenspel !! uit de counter kwamen daarna goed weg omdat een aanvaller van Avanti de bal te hard over Niels heen lobte. Avanti nam wat meer het initiatief over en pompte de bal steeds gevaarlijk in ons 16 meter gebied. In de laatste minuut kopte Roy nog net over uit een corner en hierna floot de scheidsrechter af. al met al een terechte 1-1, dit zorgde voor ons 1e punt in de 3e klasse, iedereen heeft hard gewerkt en goed gevoetbald.  hier kunnen wij als team echt verder mee.

Wel jammer dat we wederom snel achter komen en dan weer veel energie kwijt zijn aan de inhaalrace, dit moet er echt uit!!

Deze week weer lekker trainen en dan de volgende wedstrijd thuis tegen DAW uit Schaijk.

trainer 2015

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s