Gelijkspel in 1e nacompetitie wedstrijd

robby cito

Afgelopen zondag stond de eerste nacompetitie wedstrijd voor ons op het programma, uit naar Oss waar Cito 1 onze gastheer was.

Bij aankomst waren we blij verast met een prima speelveld, zo waren we ze de afgelopen weken niet meer tegen gekomen!!

In een door Vianen Vooruit supporters druk bezochte wedstrijd zat ook Tom Hopman sinds zijn beenbreuk weer voor het eerst bij de wedstrijd selectie mede omdat Christian prettige familie omstandigheden had.

Na een beginfase waarin enkele spelers van ons toch volgens mij wel wat extra spanning voelde kregen we in de 6e minuut een vrije trap die Robby er heerlijk in knalde en was een vroege voorsprong natuurlijk een heerlijke start in een uit wedstrijd, Normaal is een thuisploeg dan toch wel een beetje aangeslagen maar Cito greep deze goal juist aan om gelijk op jacht te gaan naar de gelijkmaker. dat deze zo’n 5 minuten later dan ook viel uit een door ons niet goed uitgevoerde buitenspelval en niet adequaat reageren was voor mij even een kleine teleurstelling. Hierna werd het wel een echte wedstrijd met goed voetbal en van beide kanten veel strijd, de prima leidende scheidsrechter ging hier ook goed mee om en zo bleef het ook sportief. van beide kanten kwamen wat mogelijkheden. onze grootste was na een half uur spelen, Walter onderschepte een bal aan de zijkant en ging alleen op de keeper af, hij krulde de bal fraai om de keeper maar de bal belande op de lat, toch was het jammer want voor de goal stonden 2 ploeggenoten die ook in doelrijke positie stonden!! Maar net voor rust kwam Wouter weer eens opstomen over de rechterkant en na goed doorzetten bereikte hij de volledig vrijstaande Mark die de bal achter de keeper schoot 1-2 was dan ook gelijk de rust stand.

in de 2e helft namen we gelijk het initiatief en de pegel van de in de rust ingevallen Bart belande op de kruising, ook Mark kreeg een grote kans om de score uit te breiden na een prima combinatie met Wout en Roy kwam ook alleen voor de keeper na een knappe individuele actie, helaas gingen deze ballen er niet in en bleef de marge 1, dit was erg jammer en erg genoeg ook belangrijk voor het verdere verloop van de 2e helft. Cito gaf niet op en knokte zich terug in de wedstrijd, met diepe ballen zochten zij sneller de aanvallers. dit resulteerde in best wel wat druk van hun, Niels moest enkele malen handelend optreden en ook Robby  en Ken blokte enkele afstand schoten Een kwartier voor tijd belande een vrijetrap van de gastheren bij de 2e paal en werd door de vrij staande aanvaller in de goal gelegd. (2-2) Cito ging hierna nog opzoek naar de overwinning en ook wij kregen ruimte om te counteren, maar 2-2 bleek ook de eindstand.

Jammer, eigenlijk had een overwinning erin gezeten maar in de laatste fase van de wedstrijd was een nederlaag ook nog mogelijk geweest. Deze wedstrijd gaf wel duidelijk aan dat je als je de nacompetitie speelt je vanaf de 1e tot aan de laatste minuut scherp moet zijn!! een plus punt naar de aankomende wedstijd is dat we geen blessures en schorsingen hebben opgelopen en Jasper ook weer terug keert in de selectie na een schorsing van 1 wedstrijd.

Zondag word denk ik een mooie wedstrijd waarin wij weer een hoog niveau moeten halen, maar terug denkend aan enkele wedstrijden die wij deze afgelopen seizoen hebben gespeeld moeten wij met zijn alle voor die 2e ronde gaan.

Tot zondag.

Dennis

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s