Prima start Vianen Vooruit 1

mark dev

Na een lastige winterstop waarin we weinig op het veld hebben kunnen trainen maar wel enkele wedstrijden hebben gespeeld op kunstgras begonnen we de competitie thuis tegen DEV-Arcen. Een ploeg uit de onderste regionen maar in de uitwedstrijd hebben we het daar in bepaalde fases van de wedstrijd lastig gehad dus moesten we scherp starten.

Na een wat rommelige openingsfase van beide kanten kregen we toch meer grip op de wedstrijd en gingen we wat kansen creëren, het was niet altijd via mooie combinatie of goed opgezette aanvallen maar door zelf ruimte te creëren konden we ook prima de ruimtes achter de verdediging benutten, ook waren we met 2 corners gevaarlijk maar de uitstekende keeper van DEV-Arcen zorgde ervoor dat zijn ploeg op de been bleef, aan de andere kant stond Niels vandaag deze competitie voor het eerst in de goal sinds zijn polsbreuk en moest ook enkele keren attent zijn bij uitbraken van vooral de snelle rechtsbuiten van de gasten, zo’n 20 minuten voor rust konden we de bal op het middenveld onderscheppen en Tom stuurde Walter de diepte in zijn prima voorzet werd door Mark bij de 2e paal ingegleden en de 1-0 voorsprong was daar. Hierna kregen we nog enkele erg goede mogelijkheden maar in de afwerking of eindpass ging het dan mis, jammer want het had voor rust zo 2 of 3 nul kunnen zijn.

Na rust konden we elkaar voetballend toch beter vinden maar moesten ook oppassen voor de tegen aanvallen van DEV, zij probeerden het nu sneller met hoge ballen maar deze werden door onze verdedigers steeds weg gewerkt, Toen Ken in de 60e minuut met een pijlsnelle diepe bal Walter weg stuurde en hij vanaf de middellijn het sprint duel won van zijn mandekker was het voor Walter een koud kunstje om de 2-0 binnen te schuiven.

 

Hierna ging DEV nog meer en met meer spelers naar voren en ontstond er erg veel ruimte voor onze aanvallers. Ook kreeg Jasper in een kort tijdsbestek 2x geel en kon gaan douchen. maar zelfs hierna kregen we zeker 4 grote kansen maar zoals eerder gezegd was de prima keeper hier ook steeds een sta in de weg. uiteindelijk bleef het dus 2-0 en waren de eerste 3 punten van 2015 binnen.

In de strijd om de 2e plaats zijn dit gewoon erg belangrijke punten, het voetbal was natuurlijk nog niet optimaal maar andere dingen om te presteren zoals strijd en beleving zijn ook erg belangrijk !! en dat zat deze wedstrijd goed.

Aankomend weekend carnaval en dan uit naar Achates 1 in Ottersum.

Dennis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s