Heerlijke bekersensatie tegen Stormvogels’28

uitblinker tegen stormvogels'28

uitblinker tegen stormvogels’28

Vanaf 1 augustus zijn we met de selectie en begeleiding van Vianen Vooruit begonnen met de voorbereiding op het komende voetbal seizoen, vanaf dat moment werk je naar de 1e competitie wedstrijd toe. je probeert nieuwe en of andere spelers en kijkt of deze passen in jou plaatje als trainer, mijn speelstijl stond al aardig vast omdat ik wist welke spelers ik tot mijn beschikking heb. natuurlijk moet je in deze fase van het seizoen altijd spelers teleurstellen dat maakt het vak altijd even minder leuk maar hoort er ook bij, je kan er nu eenmaal maar 11 opstellen. maar in de loop van het seizoen krijg je toch ook altijd te maken met blessures, schorsingen of andere zaken waardoor het dan altijd weer blijkt dat je gedurende het seizoen zo’n 20 spelers nodig hebt.

ik moet zeggen dat deze voorbereiding redelijk verloopt en we het goed hebben kunnen opbouwen qua weerstand in de wedstrijden, conditioneel hebben we op de trainingen de afgelopen weken niet erg veel kunnen doen ivm de vele wedstrijden.

in de beker zaten we in een mooie poule met een ploeg uit de 4e klasse , 3e klasse en 2e klasse dus ook hier kan je steeds meer weerstand verwachten dus ook conditie opbouwen. gezien de weinige ‘pijntjes’ staan we er volgens mij prima voor.

afgelopen zaterdag gespeeld tegen Festilent 1 voor de beker en tegen deze ploeg uit de 3e klasse kwamen we prima voor de dag, helaas konden we de kansen niet benutten en bleef het 0-0. na de 5-1 winst op Hapse Boys hadden we nog alle kans om de 2e beker ronde te halen, dan moest er alleen een goed resultaat gehaald worden tegen Stormvogels’28 uit Siebengewald.

Dinsdag 2 september was dan ook deze wedstrijd en wij als Vianen Vooruit hadden dan ook erg veel zin in deze wedstrijd en waren vastbesloten om hier onze huid zo duur mogelijk te verkopen. ik moet zeggen dat ik na de warming-up die wij slecht uitvoerden even bang was voor een afslachting, heb dan ook in de kleedkamer gezegd dat je tegen deze ploeg alleen het maximale resultaat kunt halen met 100% inzet en concentratie en je anders na 30 minuten uitgespeeld bent.

Nou na een aftastend begin kwamen we eigenlijk prima in de wedstrijd en waren in veel fases gewoon beter als de tegenstander, helaas kregen we na een spaarzame uitbraak na zo’n 20 minuten de 1-0 tegen maar we speelden gewoon prima. We lieten ons door deze tegen goal dan ook niet achteruit drukken maar werden juist sterker, kregen goede mogelijkheden maar de doelman van Stormvogels’28 was steeds alert en hield zijn team meerdere malen op de been.

met de 1-0 stand gingen we rusten en ik merkte dat de ploeg scherp was en wilskracht uitstraalde. als je ooit van een 2e klasser kunt winnen was het vandaag wel !

in de 5e minuut kwam een mooie pass van Wouter bij Bart die een prima voorzet afleverde, Mark nam deze bal ineens op de schoen en scoorde mooi de 1-1. vanaf toen kreeg ik ook pas in de gaten dat er toch wel erg veel publiek uit Vianen was, deze supporters gingen achter mijn ploeg staan en hadden ook wel zin in een sensatie. Nadat 5 minuten later weer een aanvaller van ons werd neergelegd kregen we een vrije trap, Robby nam deze en schoot hem in de muur echter de terug komende bal legde hij keurig bij de 2e paal waar Ken nog stond. deze nam de bal met een halve omhaal en schoot snoeihard de 1-2 binnen.

Hierna nam Stormvogels’28 een beetje meer initiatief en probeerde toch de gelijkmaker te forceren, we kwamen best wat verder achteruit te staan maar grote kansen konden ze niet creëren. Natuurlijk bleven onze counters ook gevaarlijk en hadden we misschien de 1-3 moeten maken!! we hebben de kansen hiervoor gehad. eenmaal kwamen zij nog plotseling voor de goal maar een voortreffelijke reflex van Tom zorgde voor luid gejuich bij de Vianen Vooruit supporters.

we wonnen dan ook dik verdiend en terecht met 1-2 en staan in de 2e ronde van de beker. dit is zeker leuk, maar als trainer was ik veel contenter met onze speldiscipline, positiespel en enthousiasme  ook onze wissels brachten wat ze moesten doen en hadden een belangrijk aandeel in deze overwinning. al met al een prima avond voor Vianen Vooruit.

uiteindelijk zat iedereen er flink doorheen maar de winst verzachte de pijn. nu nog 2 trainingen en dan zondag de eerste competitie wedstrijd thuis tegen EWC’46. dit word weer een heel andere wedstrijd en vanaf morgen gaan we ons vizier daar dan ook op richten.

Tot zondag !

Dennis

 

One thought on “Heerlijke bekersensatie tegen Stormvogels’28

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s