Vianen Vooruit 1- Batavia 1 (5-2)

coachend HBV

Na een intensieve trainingsweek waarin we steeds trainingssessies van 2 uur hebben gehad speelden we afgelopen zaterdag onze 1e oefenwedstrijd tegen Batavia 1 uit Batenburg, deze ploeg speelt in district oost en wel in de 5e klasse.

De groep is natuurlijk in deze fase van de voorbereiding nog niet compleet ivm vakanties, en ook Harm Verbiessen was afwezig omdat er  deze zaterdag voor hem en zijn vrouw gezinsuitbreiding op komst was. (het is een dochter geworden)

Op een prima bespeelbaar veld begonnen Tom, Robby, Maarten, Jasper, Ivo, Rik, Tom, Edwin, Roy, Walter en Mark in de basis aan deze wedstrijd, doordat we met enkele nieuwelingen speelden kwamen de automatisme er nog niet helemaal uit maar er zat wel een goede dosis inzet in de ploeg, met enkele fraaie combinaties kregen we toch wel de nodige kansjes en achterin gaven we nagenoeg niets weg, dit leidde dan ook in een 3-0 voorsprong binnen het half uur, hierna kwam er wat verslapping in de concentratie en uit een van de spaarzame aanvallen van Batavia scoorden zij de 1-3. dit was tevens de ruststand.

Na rust kwamen Stein en Jeroen, Robby en Edwin vervangen.

De 2e helft was wat rommeliger en in het eerste gedeelte soms slecht, hierdoor kon Batavia de aansluiting treffer maken (3-2) hierna kwamen we toch weer wat beter in ons spel en konden conditioneel ook wat meer brengen, door goed druk zetten aan de rechter kant pikte onze aanval de bal op en scoorde we de 4-2, na 65 minuten kwam Joey in het veld voor Walter en kregen we weer een frisse buitenspeler erbij en toen 10 minuten later ook Bart nog in het veld kwam voor Mark hadden we alle wissels gebruikt. in deze fase kregen we veel aanvallen maar of de juiste eindpass was er niet of de afwerking was minder, maar hadden hier meer moeten scoren, alleen toen nieuwkomer Maarten een keer goed doorbrak en niet zelfzuchtig bleek kon Joey nog scoren en de eindstand (5-2) op het score bord zetten.

Door goals van Roy(2) en Mark (2) en dus ook Joey(1) kwamen we deze wedstrijd redelijk voor de dag, voor mij een mooi meet moment om te kijken waar we als team staan, maar ook zeker als individu. we hebben in ieder geval gretig gespeeld en enkele prima aanvallen opgezet, ook verdedigend stond het aardig. natuurlijk is er nog een hoop te verbeteren maar daar gaan we keihard aan werken.

Deze week weer lekker trainen en dan volgende week uit tegen VCA 1

Dennis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s