Vianen Vooruit 1 is KAMPIOEN !!

De terechte kampioen

De terechte kampioen

Op zondag 27 april zijn we met Vianen Vooruit kampioen geworden, door zelf met 4-1 te winnen van SIOL en HBV zijn sportieve plicht deed tegen onze concurrent Heijen en die wedstrijd op 2-2 bleef steken konden wij rond half vijf  ons tot kampioen laten kronen.

Zonder bijzondere dingen voor de wedstrijd te doen begon ik rond 13.00 de wedstrijd bespreking, in de opstelling was een wijziging omdat Wout geschorst was begon Bram in de basis en verder waren er geen wijzigingen. Tja wat moet je zeggen voor zo’n wedstrijd ? je speelt tegen de nummer laatst van de competitie, Mijn spelers zijn veel beter en je speelt thuis voor veel publiek omdat je eventueel kampioen kunt worden! toch merk je dan wel wat spanning bij wat spelers, we zijn dan ook gewoon wat eerder het veld op gegaan om aan de warming-up te beginnen want op het veld voelt iedereen zich thuis.

spandoek

Vanaf het begin van de wedstrijd bleek dat SIOL probeerde de schade beperkt te houden en kropen met 11 man voor de goal, hierdoor hadden we in het begin moeite om er doorheen te voetballen en onze voorzetten vanaf de flanken waren niet goed en telkens een prooi voor de keeper van SIOL. een enkele keer kwam SIOL eruit via een snelle aanvaller maar meestal was onze keeper Christian ook gewoon een Vianen Vooruit supporter !! uiteindelijk pikte Bram een afgeslagen aanval van ons toch weer op en speelde prima Walter aan die zich in een 1 tegen situatie met de keeper vaak wel raad weet en dus ook nu en scoorde de 1-0. Nu leek de ban gebroken en toen Walter zo’n 10 minuten later Bart in stelling bracht en de 2-0 een feit was leek het erop dat de wedstrijd gelopen was, maar na slecht doordekken van onze aanvallers kwam een lange bal bij de spits van SIOL en Rik moest even ingrijpen, dit leverde een vrije trap op die weer direct werd ingeschoten 2-1. dit was ook de rust stand en het bericht uit Beers was dat het daar gelijk was dus we virtueel kampioen waren. Toen we aan de 2e helft begonnen bleek al snel dat ze in Beers 10 minuten later begonnen dus we na ons laatste fluitsignaal zouden moeten wachten op die uitslag. In onze 2e helft bleef het spelbeeld het zelfde en scoorde Mark nog na een prima actie van Stein. vanaf dat moment was onze geschorste Wout continu in contact met Beers en daar bleek dat Heijen 1-2 voor stond. Mark slalomde nog eens de 16 meter in en werd neer gehaald penalty dus en Roy schoot deze in 4-1 en onze overwinning was een feit. maar wat gebeurde er in Beers? daar was het ondertussen 2-2.

walter (siol)

Nadat de scheidsrechter bij ons af floot zijn we met de gehele selectie op het veld gebleven om af te wachten wat Heijen zou doen? dit waren erg spannende maar ook wel bijzondere minuten, je bent aan je lot overgelaten en gaat je allemaal dingen bedenken, ook de spanning van de supporters was te voelen en onze leider Erwin liep zelfs nog met de waterzak in de hand !! het bleek in Beers ook erg spannend te zijn en daar bleek de 2-3 te zijn gevallen…… maar afgekeurd pffff nog 1 minuut wachten hoor je dan door de telefoon, maar toen kwam er gejuich uit de kantine en ook Wout kwam met het beslissende woord AFGELOPEN 2-2 we zijn KAMPIOEN !!! wow dat is een lekker gevoel. ik heb diverse tranen zien vloeien en iedereen viel elkaar in de armen. een jaar keihard werken is beloond!!

Dennis

groep kampioen

trouwe supporters

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s