Lastige overwinning bezorgt ons 2e periode

bart (oksv)

Bart van Dongen mag wedstrijdbal meenemen !!

Op paaszaterdag speelden we met Vianen Vooruit de inhaal wedstrijd tegen OKSV, bij winst en een niet te grote overwinning van Heijen tegen Gassel zouden we de 2e periode winnen.

Door een blessure kon Joris niet spelen en kreeg Bart weer een kans op zijn favoriete positie. Aangekomen in Overlangel had ik gemengde gevoelens over het speelveld, het lag er prima gemaaid en vlak bij maar de breedte van het veld was toch wel erg kort. Erg belangrijk was dan ook dat mijn spelers de ruimtes optimaal zouden gebruiken.

Na een wat weifelend begin kregen we toch wat kansen maar was het al snel duidelijk dat OKSV  niet erg  veel aanvallende inspiraties had en probeerde met een hechte defensie het ons zo moeilijk mogelijk te maken. door enkele corners konden werden we toch gevaarlijk maar de kopballen van Rik en Roy misten toch wat kracht en/of precisie. Ook ons opbouwende positie spel was rommelig en we waren te nadrukkelijk op zoek naar het moment om de wedstrijd te forceren. Het gevolg hiervan was dat de meeste hun normale niveau niet haalden en OKSV toch ook enkele malen voor het doel van Christian kwam. Dat het niet liep kon je ook zien aan ons soms geïrriteerd gedrag op zowel de scheidsrechter als ook de medespelers. Met een 0-0 ruststand hadden we dan ook wel even wat te bespreken in de kleedkamer. Als trainer ben je op het eind van de 1e helft al bezig met wat je gaat zeggen en of je misschien al een speler gaat wisselen, mijn conclusie was dat dat er nog niet gewisseld hoefde te worden en we gewoon door moesten voetballen maar dan niet zo geforceerd.

Nou de 2e helft was begonnen en de meeste supporters waren nog niet buiten of Bart ronde een mooie steekpass van Mark beheerst af en  stonden we plots met 0-1 voor. vanaf toen zag je ons ook weer beter spelen en werd het rustiger op het veld, de enige onrust werd verzorgd door de scheidsrechter die soms warrig vloot en de nodige irritaties bij beide ploegen veroorzaakte. Via een prima actie van Stijn kwam de bal bij Roy die Walter de diepte instuurde, met eigenlijk zijn eerste goede actie zette hij Bart alleen voor de keeper die kon afronden (0-2).

In de 70 minuut bracht ik Bram die de moegestreden Roy kwam aflossen, met zijn loopacties moest hij de verdediging van OKSV ontregelen. Ook Harm van Sambeek kwam Harm Verbiesen aflossen en mocht nog een kwartier spelen.

De wedstrijd uitspelen en 3 punten meenemen dat was de bedoeling, maar na 2x slecht ingrijpen van onze verdediging kon OKSV 8 minuten voor tijd toch scoren en leek het nog spannend te worden. maar 2 minuten later scoorde Bart zijn 3e goal van de avond (1-3) Hiermee verdiende hij dan ook een publiek wissel en werd direct vervangen door Jeroen. Nadat de scheidrechter voor het eindsignaal floot was de 2e periode titel een feit, op het veld en in de kleedkamer werd dit bescheiden gevierd omdat iedereen gewoon beseft dat er een grotere prijs te pakken is in de laatste 2 wedstrijden.

Terug in Vianen was de kantine toch aardig vol met supporters en hebben we toch nog een erg gezellige avond gehad. Aankomende zondag spelen we thuis tegen SIOL en bij winst en puntverlies van Heijen mag de schaal omhoog !! Maar eerst deze week weer lekker trainen en de boel op scherp zetten. Want we hebben bij de bekerfinale allemaal gezien dat in voetbal veel mogelijk is.

Dennis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s