Ongelukkige nederlaag Vianen Vooruit

mark (hbv)

Afgelopen zondag hebben we in de derby tegen HBV een ongelukkige nederlaag geleden, je moet er bij geweest zijn om te zien en te geloven dat mijn ploeg vooral het eerste uur erg goed en geconcentreerd speelde en dan toch tegen een nederlaag aangelopen is, wel moet ik zeggen dat de 2 doelpunten van HBV erg mooi waren.

Vooraf moest ik wat sleutelen aan de basis opstelling omdat Niels toch niet kon spelen en Dennis afgelopen donderdag op het trainen op ongelukkige wijze een breuk in zijn enkel heeft opgelopen. Maar Christian en Harm waren de 2 vervangers en kennen met hun ervaring de klappen van de zweep wel.

Waar HBV nog punten moest pakken om onderin weg te blijven moest Vianen Vooruit juist punten pakken om bovenin mee te blijven doen, zoals we de laatste maanden bezig zijn is erg goed om te zien en zelfs vaak genieten, zo ook de start van vandaag, met enorm veel druk op de achterhoede van de tegenstander en goed positie/aanval spel kregen we kans op kans en ook door onze standaard situaties kregen we goede mogelijkheden. en als zij er dan eens een keer uitbraken dan stonden onze verdedigers en keeper wel paraat om te zorgen dat er niets gevaarlijks kon gebeuren. dit hield eigenlijk de gehele 1e helft zo aan alleen de bal wou er niet in, in de 40e minuut kwam er een lange bal van HBV en wegens een duw fout kregen zij een vrije trap op “randje 16” deze werd onberispelijk in de verre bovenhoek geschoten (0-1).Dan denk je dat je met een achterstand de rust in gaat maar uit de eerste de beste aanval die gestopt word door hun keeper krijgen we nog een corner deze word goed terug gekopt door Rik en Joris weet meestal wel raad met zo’n kans en schiet hem dan ook binnen (1-1)

Tja wat moet je dan in de rust zeggen? je speelt erg goed geeft nagenoeg niets weg alleen je scoort niet genoeg. het is dan ook zaak om de spelers scherp te houden en te zorgen dat we de 2e helft weer zo beginnen als de eerste, meestal is dit makkelijker gezegd dan gedaan maar mijn spelers deden dit daadwerkelijk ook , weer kregen we kansen……..maar weer ging de bal er niet in. Ook deze 2e helft kwam HBV er maar sporadisch uit maar na een keer niet resoluut ingrijpen op het middenveld kwam de bal bij een aanvaller van hun terecht en vanaf een meter of 25 bedacht hij zich geen moment en schoot de bal fenomenaal achter Christian(1-2). Dit was wel even een dreun en dat niet snel daarna de ijzersterk spelende Joris met een blessure het veld moest verlaten kwam ook niet goed uit.  Hierna werd ons spel toch rommeliger en gingen we te snel de diepe bal hanteren, door deze speelwijze kregen we eigenlijk geen kans meer en voelde je dat het vandaag niet meer ging gebeuren….of toch? een bal viel nog toevallig voor de voeten van onze topschutter Walter maar ook hij kreeg de bal er vandaag niet in en bleef het dus 1-2.

Na deze nederlaag zaten spelers, begeleiding, bestuur en de vele wit-rode supporters er dan ook behoorlijk doorheen, maar samen komen we deze tegenslag ook weer te boven.

Doordat de concurrenten Heijen en Estria gelijk speelden bleef de schade beperkt en houden we een voorsprong van 3 punten , maar toch baalde ik als een stekker, een onbegrijpelijk gevoel zo spelen en dan toch verliezen, maar we kunnen niemand iets verwijten we hebben allemaal keihard gewerkt en ook de uitvoering was lang goed maar de bal wou er niet in. Deze week richten we ons weer op de volgende wedstrijd, we spelen paaszaterdag uit tegen OKSV 1 en bij winst hebben we de 2e periode titel.

Dennis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s