Vianen Vooruit wint Topper (3-1)

1-0 ravenstein

Na 2 wedstrijden met puntverlies moesten we vandaag tegen Ravenstein 1, winst zou betekenen dat we de koppositie terug zouden pakken van Heijen 1. na de 2-0 nederlaag eerder dit seizoen tegen Ravenstein 1 waren we er op gebrand om nu wel 3 punten te pakken.

Ravenstein kwam goed uit de startblokken en kreeg in de eerste 5 minuten volgens mij wel 5 corners hier kwam wel wat gevaar uit, maar echt handelend hoefde Niels niet op te treden. ook wij probeerden onze kansen te creëren maar het was allemaal wat onrustig en op het harde veld was het ook lastig om goed de bal rond te laten gaan. door middel van enkele vrije trappen konden we wel voor de goal komen maar ook wij werden hier niet echt gevaarlijk door, wel kreeg Joris nog een kans uit een corner maar uit de draai schoot hij voorlangs. Via een prima pass van Ken kwam Roy ook nog door een goede actie voor de keeper maar deze keeper kon zijn voet er nog net tegen aan krijgen. De grootste kans was voor Mark, hij kwam alleen voor de keeper na een mooie pass van Joris maar helaas pakte de keeper de bal van zijn voet. Hierdoor was het met rust gewoon 0-0.

Ken

Na de rust begonnen we beter en door een overtreding van Ravenstein mocht Wout een vrije trap nemen, zijn bal kwam bij de volledig vrijstaande Roy die de bal onhoudbaar in de bovenhoek 1-0. (op de foto word de 1-0 gevierd door een trouwe Vianen Vooruit supporter)

Hierna namen we meer initiatief en werden de bovenliggende ploeg, In de opbouw werd het sneller en zorgvuldiger, de middenvelders konden de spitsen beter bereiken en met loopacties los komen van tegenstanders en de spitsen werden balvaster. dit alles zorgde voor een  goede 2e helft. Jammer was dat een doelpunt al snel na de openingstreffer wegens buitenspel(terecht) werd afgekeurd. daarom bleef Ravenstein ook nog in de wedstrijd. maar toen Walter na een goede uittrap van Niels plotseling 1 op 1 met de keeper stond en dit koelbloedig afmaakte was de 2-0 een feit, Hierna ging Mark in de 70 min naar de kant en werd vervangen door Bart, die direct daarna bij zijn eerste balcontact de 3-0 binnen kopte en was de wedstrijd gelopen, dat de scheidsrechter in de 85e minuut Ravenstein nog een penalty cadeau  deed maakte voor de wedstrijd niet meer uit, wel voor de statistieken omdat Niels samen met de verdedigers wel eens een keer de 0 verdiende.

Uiteindelijk een overwinning die verdiend was en geen moment in gevaar, wel was het een stroef begin. de aankomende wedstrijd is vanaf nu weer de belangrijkste. zondag gaan we uit naar Gassel om daar onze race naar de titel door te zetten.

Dennis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s