Spannende topper onbeslist (2-2)

de scorende Roy Daamen

     de scorende Roy Daamen

Op 23 maart stond de topper regen Estria op het programma, gezien de heen wedstrijd (3-1 verlies) werd er door menigeen een zware wedstrijd voor mijn mannen verwacht. Ik zelf was eigenlijk niet bang voor een goed resultaat vandaag omdat we daar eigenlijk puur op mentaliteit geklopt waren en mijn ploeg nu toch wel gewaarschuwd was. wel schoof in die wedstrijd steeds een centrale verdediger door naar het middenveld en dat was dan een voetbal specifieke kwaliteit waar we vandaag wel beter mee om moesten gaan.

Omdat de selectie eigenlijk op bijna compleet was moest ik ook keuzes maken voor de basis opstelling,  dit had als gevolg dat we iets anders starten als de vorige wedstrijden en de eerste 11 waren dan ook , Niels, Ken, Rik, Stijn, Harm, Harm, Tom, Roy, Walter, Bart en Mark. zij moesten de vele toeschouwers gaan vermaken.

Aan het begin van de wedstrijd bleek al snel dat Estria een extra mannetje achterin hield en dus niet zoals in de vorige wedstrijd continu doorschoof, het werd dan ook een aftastend begin waarbij wel beide ploegen probeerden druk op de achterhoede van de tegenpartij te geven. Toch was het lastig om echte kansen te creëren en waren de ploegen aan elkaar gewaagd. en de echte gevaarlijke momenten bleven dan ook uit. het duurde dan ook tot de 35e minuut dat de 1e goal viel, na een niet zo’n slimme overtreding van ons nam Estria een vrije trap en omdat een speler van hun aan de buitenspelsituatie ontsnapte kon hij zijn medespeler vrij voor Niels de 0-1 laten inkoppen. Een vervelende tegen goal omdat Niels nog niet eenmaal handelend had moeten optreden, het enige hachelijke moment voor onze goal kwam na een prima voorzet van de uitblinker aan Estria zijde (Sander Bisseling) die onze Stijn plotseling op zijn knie kreeg en rakelings voorlangs ging.

Maar de ploeg toonde weer veerkracht en ging door, waar gezegd mag worden dat we toch meer lef moeten nemen in het positiespel om de aanvallers te bereiken. ongeveer 5 minuten na de tegentreffer kwam een scherpe vrije trap van Tom goed voor de goal, deze bal liet de keeper los en werd door ons binnen getikt……maar de redelijk leidende scheidrechter keurde de goal af ivm hinderen van de keeper. hier kwam de ploeg uit Escharen goed mee weg.

met een 0-1 stand gingen we rusten maar ik had het gevoel dat we dit nog konden rechtzetten, wel werd er aangegeven dat het niet vanzelf goed komt en je op de juiste momenten je duel moet winnen lef moet hebben om de bal te vragen.ook zouden we ze nog eerder vast zetten en op hun speelhelft houden.

Vanaf minuut 46 deden we dat dan ook en ook vanaf de flanken konden we best wel wat ballen de 16 in brengen en leverde dit redelijke kansen op, maar na een spaarzame uitval was een aanvaller van Estria  slim om bij een duwtje gretig te gaan liggen en ook deze vrije trap werd scherp voor gebracht en ook nog ingekopt door Bisseling 0-2. wat een tegenvaller voor mij en heel Vianen. na 60 minuten brachten we dan ook onze niet geheel fitte topscoorder Joris om zo toch de aansluitingstreffer te gaan maken. gelukkig viel deze dan ook snel en na een goede voorzet kon Walter bij de 2e paal de bal tegen het net aan koppen(1-2). Eigenlijk  is Estria  hierna nog maar 1 maal voor de goal geweest en door een mooi lopje was Niels al gepasseerd maar Rik haalde de bal gelukkig nog van de lijn want bij een 1-3 was de wedstrijd hoogstwaarschijnlijk gespeeld geweest !!

Om toch minimaal de gelijkmaker te maken brachten we nog Wout om het middenveld te versterken en schoof Tom een linie naar achteren. Omdat de achterste 4 nu ook steeds hun duel wonnen konden de aanvallers van Estria niets meer uitrichten en schoof een van onze uitblinkers Rik steeds het middenveld in en creëerden we toch wel goede mogelijkheden.

Als laatste wissel brachten we Joey die de moegestreden Walter kwam vervangen en ook Joey kan met zijn snelheid nog wel eens voor een verassing zorgen, na weer een goede voorzet vanaf de flank kon Joey prima inkoppen maar de keeper van Estria redde uitstekend maar in de rebound bleek Roy toch weer goud waard en bleef koelbloedig en schoot de bal beheerst in (2-2) heel Vianen juichte en deze goal voelde als een bevrijding maar ook als gerechtigheid. Hierna waren nog 10 minuten te spelen en dan krijgt plotseling elke ploeg van die spannende momenten voor de goal en voel je de spanning langs de lijn. Ik moet zeggen dat mijn ploeg fis oogde en conditioneel goed was, dit heeft ons zeker de laatste 20 minuten geholpen om net dat beetje extra te geven.

Eigenlijk een heerlijke wedstrijd waar ik vind dat we gedomineerd hebben maar toch weer te gemakkelijk de tegendoelpunten krijgen, en het is niet altijd de goal zelf maar de momenten vooraf kunnen ook belangrijk zijn!! een pluspunt ook deze week was dat de invallers weer een belangrijke rol speelden. het worden nog mooie weken met natuurlijk eerst de aankomende wedstrijd thuis tegen Ravenstein.

Dennis

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s