Vianen Vooruit krijgt met 2-2 te weinig

harm g (maaskant)

Harm Verbiesen, rentree met een gave treffer.

Op zondag 16 maart stond de verre uitwedstrijd tegen Maaskantse Boys 1 op het programma, gezien de thuiswedstrijd verwachtte ik hier een zware wedstrijd omdat MKB een paar ervaren krachten in het team heeft die geslepen zijn maar ook zeker goed kunnen voetballen.

Door blessures konden Joris en Bram niet spelen en starten Harm en Harm in de basis, beiden hebben de afgelopen weken hard gewerkt om fit te raken en waren er nu dan ook klaar voor.

Vanaf minuut 1 was duidelijk wat de bedoelingen waren, wij wouden voetballen en zij de bal zo snel mogelijk naar hun diepste spits en dan bij sluiten. door middel van enkele goede combinaties en misverstanden van de 2 centrale verdedigers van MKB konden we enkele malen voor de goal komen maar ging de bal er niet in. maar ook de aanvallen van MKB of beter gezegd de diepe bal in ons strafschop gebied zorgde voor hachelijke momenten maar Niels hield zijn doel goed schoon, ook was hij goed in de snelle spel hervattingen. Na 20 minuten kreeg Vianen Vooruit een vrije trap op zo’n 20 meter van de goal die Walter hard in de muur schoot, maar de afgeslagen bal werd door Harm Verbiessen technisch hard en knap tegen de touwen geschoten (0-1) hiermee bekroonde Harm zijn rentree met een mooie goal, hij speelde overigens verder ook prima.

Na deze goal hadden we moeten en kunnen doordrukken maar door toch niet de volledige scherpte in de eindpass kwam het er niet van, ook moet gezegd worden dat de scheidsrechter steeds slechter werd en bijna elk duel af floot en dan vooral in het nadeel van Vianen Vooruit. het weer in grote getale opgekomen Vianen publiek ging zich er logischer wijs aan ergeren en hadden het gevoel dat zij en hun ploeg benadeeld werd. en jawel hoor ! in de 35e minuut gebeurde dan ook waar iedereen voor vreesde, in een lucht duel kreeg Harm een behoorlijke elleboog en deze aanvallende fout van Maaskant werd……beloond met een penalty?? de gemoederen liepen op dit moment even hoog op, maar mijn ploeg is er toch volwassen mee omgegaan en zich erbij neergelegd, na de 5 minuten durende behandeling van Harm schoot de spits van Maaskantse Boys de 1-1 binnen. we waren even van slag maar na zo’n 5 minuten hebben we ons weer herpakt en dit leverde voor rust nog 2 goede kansen op, waarvan Bart er 1 op de lat kopte.

In de rust kon iedereen even tot bezinning komen en afgesproken dat we op dezelfde manier door zouden gaan en alleen de scheidsrechter met rust te laten.

vanaf het begin konden we MKB op hun helft houden en werden ze niet echt gevaarlijk meer, na een kwartier zat Harm er doorheen en moest gewisseld worden, Mark was zijn vervanger.  na 25 minuten spelen kwam Rik in het 16 meter gebied van MKB en kon alleen nog onreglementair gestopt worden, penalty voor Vianen Vooruit, Roy schoot deze penalty niet erg goed in maar Mark was er als de kippen bij om de rebound er in te prikken(1-2)

Mark Daamen op de weg terug voor slot vd competitie

Mark Daamen op de weg terug voor slot vd competitie

Vanaf dit moment kregen we meer en betere kansen maar sprongen hier niet goed mee om, wel waren we veel fitter als de tegenstander en konden ze onder druk houden, jammer dat we in de afronding niet goed waren. met nog 10 minuten te spelen werd het spel steeds onrustiger. ook moesten we de moegestreden Walter nog vervangen door Jeroen.

in de laatste minuten is dom balverlies ons eigenlijk nog fataal geworden en word een lange diepe bal in onze 16 wel schitterend verlengd door de spits van MKB en knap binnen geschoten (2-2) zuur want Niels heeft in de 2e helft misschien maar 3 a 4 ballen gehad.

Uiteindelijk toch jammer, maar op de andere velden zullen Heijen 1 en Ravenstein 1 wel het zelfde gedacht hebben toen ze onze uitslag hoorde.

Aankomend weekend is het SUPER SUNDAY in de 5e klasse H met Heijen 1- Ravenstein 1, maar voor ons de wedstrijd tegen Estria 1, uit verloren we en nu word het tijd voor revanche !! iedereen deze week scherp trainen en dan voor een top wedstrijd gaan.

Dennis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s