Goede 1e helft zorgt voor de winst (2-7)

dsc_8866.jpg

afgelopen wedstrijd stond de wedstrijd tegen Siol op het programma, gezien het aantal punten dat zij hebben mocht dit geen probleem worden voor mijn formatie. Bij aankomst op het sportpark schrok ik toch wel van het veld, lang gras en erg zacht een schande om op te voetballen !! Maar goed daar heeft de tegenstander ook last van zeggen ze dan. We begonnen met de zelfde 11 als de wedstrijd daarvoor dus geen verassingen.

onder het toeziend oog van zo’n 100 toeschouwers waarvan 95 trouwe uit Vianen moesten we dus hier winnen en de koppositie pakken.

De opdracht was om ze zo snel mogelijk onderdruk te zetten en dicht bij de goal de bal te veroveren, deze opdracht werd perfect uitgevoerd en we creëerden kans op kans het was wachten op een doelpunt, na zo’n 5 minuten volgde dan ook een prima voorzet van de rechterkant die door Roy prima achter de keeper van Siol gekopt 1-0, dit was natuurlijk een mooie opsteker voor het vervolg van de middag. Kijk goed voetbal was op dit veld niet mogelijk maar afjagen, ballen afpakken, duels winnen en de ruimtes zoeken kan altijd ! dit werd door de spelers van Vianen Vooruit dan ook prima gedaan en resulteerde in een aantal mooie kansen en na prima acties gevolgd door goede voorzetten kon Roy dan ook zijn 2e en 3e doelpunt inkoppen, tussen door schoot Joris er nog een in en na een mooie kopbal tegen de lat kon Joris hem zelf inschuiven en had er ook al 2 inliggen. tussen door kwam Siol er wel een keer uit maar alle aanvallen werden eigenlijk onschadelijk gemaakt door onze defensie onder leiding van Rik en Ken. Helaas had Niels weer een concentratie foutje en scoorde Siol tussendoor ook een doelpunt.

Ruststand 1-5, in de rust besproken dat we gewoon vol gas door zouden gaan en geen domme dingen zouden doen. in principe begonnen we nog wel gretig maar de scherpte in de ploeg ebde weg, op zich geen probleem want de 1e helft was gewoon goed, wel scoorde Siol nog een mooie goal die deze keer onhoudbaar was voor Niels. vanaf dat moment gingen we toch nog even gas geven en scoorde onze topscoorder Walter ook nog de 2-6, ondertussen had Mark ook zijn rentree gemaakt na een jaar lang blessure leed en mocht in de 85e minuut ook nog een vrije trap nemen na een door hemzelf opgezette aanval en schoot deze met enig fortuin tegen het net en zo was de 2-7 een feit. het had zelfs 2-8 moeten worden maar Stein miste nog een strafschop !!

Nu komen er 3 mooie wedstrijden aan en gaan we er vol voor om de koppositie niet meer af te geven. ik als trainer heb er vertrouwen in we trainen scherp iedereen is fit en we voetballen goed. alleen moeten we als team volwassener en zakelijker worden.als we hier nog een stapje in kunnen maken dan zie ik de toekomst van Vianen Vooruit zonnig tegemoet.

Dennis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s