2013 een bewogen (voetbal)jaar

coachend HBV

Het jaar 2013 zit er al weer bijna op en dan ga je weer eens terug kijken naar wat er allemaal gebeurt is , voor mijzelf begon het jaar als Trainer/Coach van SCE met de wetenschap dat het mijn laatste maanden bij deze vereniging waren, ik had immers in December 2012 al een contract voor 1 seizoen getekend bij Vianen Vooruit. het was een moeizaam lopend seizoen en er ruste toch wel wat druk op mijn schouders omdat de prestaties achterwege bleven. maar omdat we met de TC en technische staf goed gesproken hadden en de route voor de 2e seizoenshelft hadden uitgestippeld was ik ervan overtuigd dat we met deze selectie in de 4e klasse zouden blijven. na enkele oefenwedstrijden moesten we de competitie hervatten tegen de nr 1 en 2 van de ranglijst, dit leverde 1 punt op en dat hadden er ook 3 of 4 kunnen zijn. in de 3e wedstrijd moesten we uit naar FC Kunde en daar werden we kansloos weggespeeld. De maandag daarna kreeg ik laat in de avond een telefoontje, maar omdat ik op een cursus was werd mijn voicemail ingesproken met het verzoek om de volgende ochtend contact op te nemen met de TC van SCE……..nou iedere trainer/coach weet dan ook wel waar zo’n gesprek naar toe gaat. er werd mij even medegedeeld dat ik per direct ontslagen was, na dit gesprek was ik teleurgesteld en boos te gelijk.

004

De volgende dag ben ik eigenlijk gelijk door Tommy gevraagd om als speler bij SV Heumen aan te sluiten, hun selectie was krap en konden wel wat ervaring gebruiken, in overleg met de hoofdtrainer van SV Heumen heb ik besloten om eerst 2 weken mee te trainen en dan te bekijken of het zin had om aan te sluiten bij de groep van het 1e, ik had tenslotte ook al zeker 2 jaar geen wedstrijden meer op het veld gespeeld. omdat ik op zondag nu vrij was kon ik ook eens bij mijn nieuwe club gaan kijken en zo daar rustig kennis maken met deze vereniging. mijn rentree bij SV Heumen maakte ik uit bij Echteld en heb daar zo’n 20 minuten gespeeld. we verloren met 3-2 maar konden met opgeheven hoofd het veld verlaten want we hadden zeker een punt verdiend bij de koploper. De woensdag daarna kreeg ik in de ochtend een telefoontje van De Treffers, ze zochten een Trainer/Coach voor de A1. die avond ben ik nog naar Groesbeek gegaan om met de TC te gaan praten en de volgende dag stond ik met een groep van 18 gemotiveerde goede voetballers op het veld, na een korte introductie zijn we gelijk gestart met een training waar de vonken van afvlogen, de spelers waren erg scherp maar ook ikzelf had er veel zin in. Na de training kennis gemaakt met de overige stafleden en hier zaten ook nog “oude” bekenden bij. ook in de kantine weer veel bekenden gezien die allemaal nog steeds bevlogen zijn van De Treffers. Ik heb hier een week of 6 getraind en gecoacht en erg prettig gewerkt. met als hoogte punt toch de kampioenswedstrijd tegen NEC waar we uit tegen speelden en zij bij winst kampioen zouden zijn voor het oog van ongeveer 300 toeschouwers kwamen we 2x op voorsprong maar pakte NEC toch verdiend de winst en de titel in de 3e divisie. Ondertussen was duidelijk dat SV Heumen na-competitie moest spelen tegen Unitas’28 uit Wamel en we begonnen met een thuiswedstrijd, deze eindigde in 0-0 dus in de uitwedstrijd werd uitgevochten of we in de 4e klasse bleven. In de allerlaatste minuut schoten we de 0-1 tegen de touwen en was onze missie (in de 4e klasse blijven) geslaagd. hiermee eindigde het seizoen 2012-2013 dan toch nog met een succesje.

3 broers in het 1e SV Heumen

3 broers in het 1e SV Heumen

In Juli begon ik als Trainer/Coach van Vianen Vooruit, een beetje vroeg maar omdat we de opening wedstrijd tegen JVC’31 speelden moesten we toch wel al getraind hebben, hierna weer 2 weken rust en dan starten met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. door vakanties hadden we een moeilijke maand Augustus en is het lastig om geheel fit en ingespeeld aan de competitie te beginnen, maar ik moet zeggen dat we het toch aardig voor elkaar gekregen hadden. op dit moment staan we op een keurige 2e plaats op 3 punten van de koploper die 1 wedstrijd meer gespeeld heeft, dus ondanks enkele vervelende langdurige blessures, schorsingen en vakanties doen we mee om de titel, dit komt mede omdat de selectie toch breed genoeg is en mentaal ook zijn mannetje staat. samen met de hersteltrainer, co-trainer, keeperstrainer en verzorger zorgen we ervoor dat we elke wedstrijd een fitte groep hebben, ik hoop dat de geblesseerde na de winterstop weer gaan aansluiten en we met de gehele selectie de verenging op een mooie 2e seizoenshelft kunnen trakteren.

Zo blijkt dat in een jaar veel kan veranderen, bij de ene club is al het vertrouwen weg in de trainer en bij andere verengingen willen ze graag gebruik maken van je kennis en visie !!

Iedereen een gezond en sportief 2014

Dennis

2 thoughts on “2013 een bewogen (voetbal)jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s