Eindelijk overwinning in topper !!

dsc_1608

Na de mooie overwinning op GVV’57 moesten we nu uit naar De Zwaluw in Oeffelt. In de selectie enkele wijzigingen omdat Ken na zijn rode kaart geschorst was, dit betekende dat Stan vd Linden van de A1 ook op de bank zat.

Omdat de eerste wedstrijd tussen ons in een 8-2 overwinning voor Vianen Vooruit geëindigd was wisten we dat De Zwaluw tot op het bot gemotiveerd zou zijn! hier moesten wij inzet maar vooral onze voetballende kwaliteiten tegen over zetten.

Vanaf de aftrap nam de thuisploeg het initiatief en probeerde vooral met diepe ballen hun spitsen te bereiken, hier wisten we niet goed en scherp mee om te gaan en na ongeveer 5 minuten lag de 1-0 al achter Niels in het netje. gek genoeg kregen we vanaf dat moment wel  meer grip en nam ons middenveld ook de regie over en kregen we enkele kansen. Wel was De Zwaluw nog steeds gevaarlijk met diepe ballen, maar Niels heerste in het 16 meter gebied en soms ook daar buiten.

Na een mooie combinatie waarbij Roy de bal schitterend doorspeelde op Bram kwam de bal bij Walter die beheerst scoorde en na enkele weken “droog” te hebben gestaan de 1-1.

Niet lang daarna kregen we een vrije trap op zo’n 20 meter van de goal en Walter ging achter de bal staan en krulde deze mooi om de muur achter de keeper 1-2, toen de thuisclub ook nog een rode kaart kreeg werd het overwicht niet alleen in spel uitgedrukt.

Met een 1-2 ruststand spraken we in de kleedkamer door hoe we dit gingen bespelen en niet zoals vorige week als een kip zonder kop rond rennen.

Helaas begon De Zwaluw weer furieus en speelden alles of niets en scoorde na een uur spelen de 2-2, toch weer een domper maar als we gewoon zouden blijven voetballen kwamen de kansen toch wel, Rik onze laatste man schoof steeds meer door en verscheen zelfs diverse keren in het 16 meter gebied van de tegenstander, bij een van deze momenten kon hij een prima voorzet van Walter eenvoudig binnentikken en de 2-3 was een feit toen 5 minuten later uitblinker Tom de bal als een raket achter de doelman vuurde mocht de overwinning niet meer in gevaar komen, met nog 20 minuten op de klok kwam een schitterende pass van Tom bij Walter terecht en die schoot zijn 3e van de middag binnen 2-5 .

Helaas kreeg Dennis bij een tackel die eigenlijk niet nodig was ook rechtstreeks de rode kaart en moest vertrekken. door de mooie 2-5 stand en het feit dat het 10 tegen 10 was kwamen we niet meer in de problemen, wel konden we Stan nog laten invallen en heeft hij dit seizoen zijn debuut gemaakt in het 1e. De mooiste verassing kwam eigenlijk vandaag toch uit Grave want GVV’57 speelde met 1-1 gelijk tegen onze concurrent Ravenstein en zodoende kwamen we na deze competitie ronde op de nr 1 positie. of we als winter kampioen de kerstdagen in gaan weten we pas na het aankomende weekend omdat Ravenstein dan nog thuis speelt tegen OKSV, maar in deze derby kunnen zeker ook verassingen gebeuren.

Onze wedstrijd was van een redelijk niveau, met als uitblinkers Tom, Rik en Bram. wel jammer van de rode kaart en eigenlijk zijn de 3 rode kaarten die we al gekregen hebben teveel en zeker onnodig geweest.

Na de winterstop gaan we verder en niet om de koppositie te verdedigen maar om te versterken.

coachend HBV

One thought on “Eindelijk overwinning in topper !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s