Mooie topper onbeslist 2-2

uitblinker Ken

uitblinker Ken van Tienen

 

Op de eerste zondag van december 2013 stond de topper Vianen Vooruit – Heijen op het programma.

Heijen had de laatste 2 top duels gewonnen en wij speelden vorige week in de derby tegen HBV gelijk, afgaande op de 2 ploegen die willen voetballen had ik veel zin in deze wedstrijd, kijken waar het team staat, hoe we reageren op het gelijkspel van vorige week en of we onze ambitie als ploeg waar kunnen maken.

Na een week rust was Ken fit genoeg om deze wedstrijd te starten en stond naast Rik centraal in de verdediging, op rechts speelde Joris in plaats van Bram en na een schorsing zat Joey weer eens bij de selectie.

Vandaag was het zaak om in ieder geval het middenveld in handen te nemen, met Jeroen in een opbouwende rol en op de flanken Tom en Wout voor de balans en diepgang.

Toch begonnen we weer niet helemaal zo als het moet en door een slordigheid van Niels en Jeroen stond de snelle spits al snel voor de goal om de 0-1 binnen te schieten, nu was het helemaal afwachten hoe wij als team met weer een snelle tegengoal omgaan. nou deze keer was het goed, we bleven voetballen en met goede combinaties konden we zelfs onze beide backs in stelling brengen om een voorzet te kunnen geven. maar ook Heijen kon er enkele malen gevaarlijk uitkomen maar vaak stond Niels op de juiste plaats of zat uitblinker Ken er tussen. helaas was het met de rust nog steeds 0-1 maar we speelden behoorlijk en waren zeker niet de mindere ploeg. in de rust afgesproken om op dezelfde manier door te gaan en nog niet gelijk door te schuiven van achteruit om zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven.

Na goed en wel 2 minuten kwam een goede aanval vanaf links bij Wout terecht die de 16 meter in dribbelde en Roy met een pass kon bereiken, Roy schoot onhoudbaar in de verre hoek en scoorde de verdiende 1-1. gek genoeg verloren we daarna een beetje de grip op de wedstrijd en kwam Heijen er weer gevaarlijk uit en met een paar afstand schoten testen ze onze keeper. 20 minuten voor tijd kwam Bram voor de moegestreden Jeroen. net op het moment dat we Joey voor Walter wilden brengen om toch met een verse aanvaller voor de overwinning te gaan kwam Heijen door een snelle aanval over links op 1-2. Dan maar met de hele ploeg volle bak om nog een punt veilig te stellen. onze andere uitblinker Rik schoof het middenveld in en we moesten Joey proberen in een 1v1 situatie zien te krijgen. 3 minuten voor tijd kwam een prima voorzet bij de eerste paal en werd half door de keeper verwerkt. en weer stond Roy op de juiste plek en schoot zijn en onze 2e van de middag binnen en de dik verdiende gelijkmaker was een feit.

Conclusie van deze middag is dat na het verlies van Ravenstein er een mooie top 3 is die aardig aan elkaar gewaagd zijn en we een mooie 2e competitie helft ingaan.

Als team hebben we gistermiddag laten zien dat we en strijd kunnen leveren en kunnen voetballen, wel moeten we meer lef krijgen om medespelers aan te spelen die in de dekking staan en vertrouwen op de kwaliteiten van onze medespelers.

Dinsdag spelen we vriendschappelijk tegen 4e klasser Ewijk en zondag komt GVV naar Vianen. nog 2 overwinningen in de competitie voor de winterstop zou een mooie afsluiting van 2013 zijn en zijn we als ploeg ook verplicht.

Dennis

rik heijen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s