Zwaar bevochten overwinning tegen Maaskantse Boys (3-2)

Jeroen Ebben

Op zondag 20 oktober stond voor mijn team de inhaal wedstrijd tegen Maaskantse Boys op het programma.

Vooraf wisten we niet wat we van onze tegenstander mochten verwachten dus afgesproken om niet de kat uit de boom te kijken maar vanaf het eerste fluitsignaal te laten zien dat het moeilijk word om op ons sportpark punten te kunnen pakken.

Helaas begon mijn ploeg niet zoals afgesproken en werden wij direct onder druk gezet, dit resulteerde in 4 corners voor maaskantse boys in 2 minuten !!

Nadat dit gebeurd was kwamen we wel in ons spel en konden we door goed positiespel wel aanvallend gevaarlijk worden en met name Walter was een plaag voor de maaskantse defensie, ook op het middenveld met wederom een uitblinkende Rik hadden we de zaakjes aardig voor elkaar. Dit resulteerde dan ook na zo’n 25 minuten in een schitterende steekpass van Jeroen die Joris alleen voor de keeper zette, met deze kans wist Joris wel raad en stifte prachtig over de keeper 1-0. Hierna kwam de tegenstander ook beter in het spel en moet gezegd worden dat ze voetballend een goede ploeg hebben met een uitblinkende aanvoerder en laatste man en een ijzersterke balvaste spits. toch bleven wij ook gewoon goed spelen en dus werd het een wedstrijd van behoorlijk hoog niveau. nadat Joris op rechts was door gebroken maar werd neer geschoffeld kregen we een vrije trap op een mooie plaats voor het doel, deze werd slecht genomen en in de directe tegen aanval zagen we er slecht uit en schoot de spits de 1-1 binnen.

Met nog zo’n 3 minuten op de klok leek dit de rust stand maar een mooie actie van Walter en prima voorzet werd door Rik ingekopt maar de keeper redde deze inzet maar Roy was erg attent en kopte de rebound tegen de touwen 2-1. en rust.

In de rust afgesproken dat we toch korter moesten dekken en de handige voetballers van maaskantse boys niet teveel ruimte moesten geven, ook nu gebeurde dit niet en na zo’n 3 minuten schoot een aanvaller van hun de 2-2 binnen. Op zich niets aan de hand want de 2e helft zou toch nog 50 minuten!!! duren.

in een mooie gelijk opgaande 2e helft kregen beide ploegen kansen en bleef het een open wedstrijd, wel werd het af en toe iets harder en grimmiger en werd duidelijk dat de gasten graag wouden winnen om aansluiting met de top te houden, hier had de scheidrechter wat resoluter kunnen optreden.

Nadat  Joris 20 minuten voor tijd vervangen was door Joey hadden we aan beide buitenkanten aardig wat snelheid en konden we het de backs erg moeilijk maken, Walter snelde zijn directe tegenstander er weer uit en deze moest en dan ook weer onreglementair afstoppen. Walter schoot de vrije trap prima langs de muur 3-2.

in de laatste 10 minuten snelde Joey voorbij zijn directe tegenstander en kwam alleen de laatste man nog tegen deze kwamen nogal ongelukkig tegen elkaar en toen Joey opstond kreeg hij geheel onverwacht de rode kaart !!

dit betekende dat we met 10 man verder moesten, als ploeg hebben we die minuten keihard gewerkt en alles gegeven om de 3 punten in Vianen te houden, ook kon Christian nog een mooi afstand schot tegen de lat aan tikken en toen floot de scheidrechter af.

Met als resultaat 3 punten tegen een goed voetballende tegenstander en ook de invallers hebben weer laten zien dat een goede bank erg belangrijk is en de verschillen in de selectie klein zijn. wel Jammer dat we Joey door een foutje van de scheid 3 wedstrijden moeten missen.

Volgende wedstrijd weer een derby, uit naar Estria moeten we onze vorm vast zien te houden en weer voor een mooi resultaat gaan en zijn we op het eind van de zondag middag wel de winnaar van het weekend gezien de andere topwedstrijd in onze klasse namelijk Ravenstein 1- Heijen 1

Dennis                        Trainer tegen maaskant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s