Seizoen 2012 – 2013

img53.jpg

Wanneer je in December je contract verlengd bij je huidige vereniging dan ga je met een goed gevoel de winterstop in, dit bleek ook toen ik in 2011 bij SCE verlengde. We stonden op het punt om een periode te pakken en ook om de selectie te gaan versterken. nou die 2e periode werd gepakt en we gingen de na competitie in we speelden vooral uit bij Eldenia erg sterk maar verloren in het tweeluik met hen toch. Geen probleem voor het eerst in 6 jaar weer een prijs voor SCE en de selectie versterken en dan in het volgende seizoen toeslaan in de competitie….. Nu bleek dat na ongeveer 10 gespreken toch niet erg veel spelers voor ons kozen en tot overmaat van ramp gingen er ook nog 2 topspelers weg. In de voorbereiding kregen we al het gevoel dat het een zwaar seizoen ging worden en ons gevoel klopte achteraf. In de eerste wedstrijd moesten we uit tegen mijn dorpsclub SV Heumen, deze wonnen we met 0-1 in een zware wedstrijd. daarna volgden vele verlies partijen en raakte ook nog eens 2 sterkhouders van de groep zwaar geblesseerd, Niels en Rik 2 spelers met winnaars mentaliteit.

Net voor de winterstop moesten we de return wedstrijd tegen SV Heumen en ik voelde aan in de club dat deze wedstrijd in winst om gezet moest worden en mijn positie als hoofdtrainer wankelde, We speelden een erg goede partij en wonnen dik verdiend met 5-2 pfff.

Een voor mij mooi detail was dat ik die avond een telefoontje kreeg van de TC van Vianen Vooruit dat zij mij als nieuwe trainer wouden voor het seizoen 2013-2014.

In de winterstop ben ik zelf begonnen met videoanalyse en de cursus Allround conditie herstel trainer en zijn we met de selectie naar Vaals geweest om aan de teambuilding te werken, goede gesprekken gehad met spelers en met elkaar afgesproken hoe we de 2e seizoen helft in zouden gaan! We begonnen de eerste wedstrijden tegen Echteld en SCH, dit waren de nr 1 en 2 vd ranglijst. tegen Echteld speelden we goed en hadden deze wedstrijd moeten winnen maar verloren we met 1-2, daarna tegen SCH deze wedstrijd speelden we 0-0. Iedereen een goed gevoel en hoop voor betere tijden. Hierna uit naar Kunde, Dit werd een voor mij nog steeds onbegrijpelijke wedstrijd waarbij we vanaf minuut 1 slecht waren, Spelers waren niet scherp en voerden hun team taken niet uit. In de rust heeft dit geleid tot een heftige discussie met mij en diverse spelers. We verloren met 5-0….Die avond heb ik nog een half uur aan de telefoon gezeten met mijn co trainer Maurice, we bespraken wat fout ging en hoe wat die week gingen aan pakken. Zondag moesten we tegen Nijmegen die strak onderaan stonden dus bij winst konden we in ieder geval niet direct degraderen……

Op Dinsdag ochtend kreeg ik een telefoontje vd TC van SCE dat ik ontslagen was……… voor mij op dat moment volkomen onverwacht.
Al snel ben ik een analyse gaan maken over de laatste weken en gekeken waar het fout is gegaan, voor mij werd al snel duidelijk dat er enkele spelers waren waar ik goed contact mee dacht te hebben nu ineens mijn nummer kwijt waren!!
In deze periode ben ik wel gesteund door collega trainers via belletje en sms, En ook mijn co trainer Maurice heeft nog gebeld, Verder van de begeleiding niets gehoord!! Ook de TC van Vianen heeft diverse keren laten weten dat ik bij hun nog steeds van harte welkom ben en de leider van 1 is zelfs bij een wedstrijd van De Treffers wezen kijken

Dit ontslag is voor mij een keiharde les geweest en ik weet zeker dat ik als trainer hier veel sterker uitkom, Nu heb ik nog meer de drang om mijn ambities waar te maken.

Hierna ben ik bij SV Heumen mee gaan trainen omdat ze gevraagd hadden om de rest vh seizoen bij de selectie te gaan horen, maar na 2 wedstrijden werd ik door De Treffers benadert om het seizoen af te maken als trainer van hun A1, dit was natuurlijk niet te combineren met SV Heumen en heb zo nog 7 weken bij De Treffers gewerkt, Hier weer een hoop oude bekenden gezien en ook een leuke band opgebouwd met de spelers groep.

SV Heumen moest na competitie spelen en de 2 weken daar voor ben ik weer aangesloten en heb deze wedstrijden ook meegespeeld, We zijn mooi in de 4e klasse gebleven.

Helaas heeft mijn nieuwe club Vianen Vooruit het niet gered in de na competitie om te promoveren naar de 4e klasse.

Zo is dit een voor mij leerzaam maar toch mooi seizoen geweest.

Dennis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s