SV Heumen blijft in 4eklasse

26 mei de laatste allesbeslissende wedstrijd uit tegen Unitas’28, na de wedstrijd van vorige week waren we ervan overtuigd dat we vandaag gingen winnen en dus niet degraderen. Na een wat andere voorbereiding als normaal dus met een kopje soep en een broodje bij onze stamkroeg ‘Kanaalzicht’ zijn we met veel vertrouwen naar Wamel afgereisd.

We begonnen de wedstrijd met dezelfde 11 als vorige week, en we waren ons er ook van bewust dat het spelbeeld het zelfde zou zijn, wij opbouwen en voetballen en zij opportunistisch met diepe ballen op de spitsen. Dus was het zaak om de eerste storm van lange ballen te weerstaan en daarna het heft in handen te nemen, Helaas moest Tommy na 20 minuten met een spierblessure afhaken. Kevin was zijn vervanger en ging als diepe spits spelen, met zijn snelheid en diepgang vaak toch een plaag voor verdedigers. We kregen weer enkele kansjes via aanvallen vanaf de rechterkant en Tijs onze rechtsback kwam hierdoor zelfs in een 1 tegen 1 situatie met de keeper, zijn stift ging rakelings over de goal. Bij de goal van Reinier kwamen enkel wat afstand schoten en indraaiende hoge ballen, maar onze verdediging  stond als een huis. Waarbij Nicky vorige week zondag een lastige wedstrijd had heeft deze wedstrijd aan gegrepen om sportieve revanche te nemen,prima gespeeld! Helaas bleek toch ook de verdediging van Unitas’28 weer stug en bleef het lang 0-0 en werd het eigenlijk alleen maar spannender dan beter. Ik kon in het veld wel merken dat de spelers van Unitas’28 er niet gerust op waren.

Uiteindelijk kregen we in de 97e minuut nog een corner, ikzelf zat er op dat moment lichamelijk behoorlijk doorheen maar wist dat dit wel eens ons moment kon worden, ten eerste omdat SV Heumen vaak uit standaard situaties scoort maar zeker ook omdat hun keeper niet zeker bleek te zijn in deze situaties.

Nog 1 keer de bal goed leggen en een goede corner nemen diep adem halen en 3 seconden later zie ik de bal tegen het net verdwijnen, de keeper zat mis en Joeri kon de bal binnen schieten 0-1, een heerlijk gevoel en de ontlading was groots, mijn hele lichaam deed overal pijn maar onze missie was geslaagd. De scheidsrechter heeft nog laten aftrappen maar daarna was het afgelopen.

SV Heumen speelt volgend seizoen lekker in de 4e klasse met heerlijke derby’s tegen Overasseltse Boys, Eendracht’30 en Diosa.

Dennis                                                                                         sv heumen1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s