Rentree bij SV Heumen

IMG_5344

Afgelopen paaszaterdag heb ik mijn rentree gemaakt in het 1e elftal van SV Heumen, nadat ik ontslagen was als trainer/coach van SCE kwam mijn broer Tommy al snel met de opmerking “dan kun je bij ons wel weer mee trainen” na een klein gesprek met de Hoofdtrainer Tom Wollenberg heb ik gezegd dat ik wel bereid ben om mee te gaan trainen en dan te kijken wanneer ik eens minuten kan gaan maken.

Nou zaterdag moest SV Heumen uit naar Echteld voor het inhaal duel tegen het 1e elftal van de gelijknamige club en ik zat bij de selectie.

ik begon natuurlijk op de bank. De wedstrijd begon zoals we verwacht hadden met veel druk van Echteld met lange diepe ballen van achteruit, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwamen we beter in de wedstrijd en na een goede combinatie van Alex en Huub en een goede voorzet kon Joeri bij de 2e paal de bal knap inschieten 0-1. Natuurlijk is Echteld niet voor niets een vd koplopers en hebben ze ook individuele spelers die beslissend kunnen zijn en zo scoorde de linksbuiten die Thijs een lastige avond bezorgde met een fraaie stift van 20 meter de 1-1 en een paar minuten voor rust werd het zelfs 2-1 door een goede combinatie door de as vh veld.

Na de rust speelden we goed en kregen kanssen, Ik kreeg een half uur voor tijd het sein om warm te gaan lopen, net op het moment dat ik in zou vallen kreeg Echteld een terechte penalty nadat Reinier een aanvaller neer had gelegd, ook Reinier kreeg rood en Alex moest gaan keepen, de erg slap ingeschoten bal werd bijna een prooi voor Alex maar helaas zat ie toch 3-1.

Op dat moment mocht ik invallen en ik ging het veld in met de gedachte “alles of niets” en speelde in een vrije rol tussen de linies. na 3 minuten zag ik vanaf de zijkant strafschotgebied de keeper bij eerste paal staan en Huub bij de 2e komen en besloot ik de bal met een boog richting 2e paal te sturen dat deze bal precies achter in het net viel was natuurlijk een mooie opsteker.3-2 hierna bleven we de beter ploeg en aan niets was meer te zien dat Echteld koploper was.

helaas bleef het 3-2 en verloren we onterecht.

Maar 2e paasdag was de nog een belangrijkere wedstrijd want we moesten tegen Nijmegen 1 en als we die wonnen waren vrij van directe degradatie, dat we deze wedstrijd gingen winnen stoond voor mij wel vast, we hebbeb als team zo goed tegen Echteld gespeeld dat het onmogelijk was om van Nijmegen te verliezen, en mocht er een speler zijn die last van onderschatting had dan werd hij wel door Tommy en Ferdy wakker geschut.

Deze wedstrijd starte ik in de basis en heb het 70 minuten vol gehouden. we wonnen met 2-0 door goals van Tommy en Huub. in de 1e helft stond er nog wat spanning op de groep maar in de 2e helft eigenlijk elke tegen aanval direct onderschept door het goed vooruit verdedigen van Tommy,Glenn, Thijs en Nicky die een prima 2e helft speelden.

Jammer was dat de concurrentie ook won dus we daar niets op ingelopen zijn, Ankomende zondag spelen we thuis tegen Union 1 en hopen hier ook van te winnen. Het zal zwaar worden om de nacompetitie te ontlopen maar we doen er alles aan.

Dennis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s